Twenty-first century leadership: international imperatiرهبری در قرن بیست و یکم؛ ضرورت های بین المللی
نوشته شده توسط : فرشيد آزاده

اصالت/ارزش- سادگی و صراحت مدل مفهومی مبتنی بر توصیف این بررسی، رویکردی اصیل نسبت به ارتباط بین تئوری و عمل در رهبری سازمانی بین الملل ارائه می دهد که این مهم نتیجه ی ساده سازی آرایه های گیج کننده ی نقطه نظر های مربوط به رویکردهای رهبری می باشد. تعدادی از گزینه های تحقیقاتی پیشنهاد می شوند که منجر به ایجاد مدل " ضرورت بین المللی " پیش بینی کننده تر می شود.
واژگان کلیدی- چالش های رهبری، ضرورت های جهانی، اخلاقیات، تغییر، بحران ها، استراتژی های رهبری، دگرگونی، نوآوری،پروتکل های تصمیم گیری، رهبری، تصمیم گیری
نوع مقاله- مفهومی
 
 
 
1-   مقدمه
بحران مالی اخیر جهان(GFC)   ، نمونه ای ملموس از تاثیرات ظاهری جهانی سازی است، پدیده ای که تغییرات اساسی ای را از چشم انداز اقتصادی به وجود آورده است. دیگر مثال های چنین پدیده ی شایعی، نقض امنیت اینترنتی و مدیریت اخلاقی سازمانی است( همانطور که طی رسوائی Enron ، سقوط Barings Bank و نشت نفت Bp’s Deep Horizon نشان داده شد) که ارتباطات متقابل عناصر اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، محیطی و اقتصادی ناشی از جهانی شدن را نشان می دهد.(Li and Tallman,2006)  جهانی شدن، پیچیدگی رهبری سازمانی را با توجه به : تغییرات در تعادل عرفی(معمول) قدرت جهانی(Li et al,2011)  ، تسریع در رشد اقتصادهای در حال ظهور و انتقالی[1] (Beets,2005) ، خلق شبکه های گسترده از اتصالات داخلی- از نظر فناوری، اجتماعی و اقتصادی(Li et al,2011)  ؛ و مجاورت و تلفیق تفاوت های منطقه ای، مذهبی، سیاسی و فرهنگی(Maria and Arenas,2009) تشدید کرده است.
در نتیجه، تنش های متعدد، از این تغییرات محیطی سریع، جهانی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ناشی می شود(Wang et al,2011)  . رهبران سازمانی با چالش های اخلاقی قابل ملاحظه ای به ویژه با توجه به فساد، رشوه خواری و مسئولیت اجتماعی شرکتی سر و کار دارند.(Beets,2005; Maria and Arenas,2009) .
در حالت ایده آل برخورد با چنین چالش هائی به توانائی های رهبری میان مرزی[2] اخلاقی، معتبر و دلسوزانه به همراه شایستگی هائی در رهبری میان فرهنگی ومدیریت تنوع نیاز دارند. (Li et al,2011;Pirola-Merlo,2009;Rodriguez et al,2005) . موضوعات متعددی در ارتباط با محرمانه بودن داده شخصی، تناسب فراساختاری، تغییر شرایط، پایداری محیطی و تجاری، و مدیریت تیم های مجازی (Jenster and Steiler,2011)  از سرعت زیاد و اتصالات داخلی فناوری جهانی و سرمایه گذاری های تجاری مشترک نشات می گیرد. این گونه مسائل، گرایش های استراتژیک، نوآورانه و جهانی مبتنی بر رهبری تحولی و خلاق را بر رهبران واجب می کند. (Karp and Helgo,2009) . علاوه بر این، ریسک های جهانی( مانند تروریسم، بلایای طبیعی و شایع) سلامت ملی و بین الملل، صلح و امنیت (Piotrowski,2010) را که نیازمند تصمیم گیرندگانی قاطع، پیش گستر و هوشیار برای حفظ ماندگاری (سوددهی) و پایداری هستند، تهدید می کند.(Bledow et al,2011;Useem et al,2005) .
 
2-   روش شناسی طرح و رویکرد
 پوشش جامع کلیه ی عوامل اجتماعی، سیاسی، و اقتصادی مرتبط با رهبری سازمانی در اکثر شرایط و به خصوص طی دوران گذار محیطی و جغرافیای سیاسی، فراتر از قلمروی مقاله ی مفهومی است. بنابراین، این بررسی به شناسائی موضوعات محوری ای محدود شده است که رهبران سازمانی به طور بین المللی با آن رو به رو می شوند و آنهائی که از طریق واقعیت محیط اقتصادی بین الملل به سرعت در حال تغییر، ایجاد و بهم مرتبط شده اند.
سوالات ابتدائی که این بررسی را چارچوب بندی می کند عبارت است از:
·       چگونه پیچیدگی های اقتصاد بین الملل، رهبری سازمانی را در حال و آینده به چالش می کشد؟
·       آیا رهبران سازمانی داخلی نیز به طور قابل توجه تحت تاثیر فشار جهانی شدن قرار می گیرند؟
·       کدام یک از خصیصه ها، شایستگی ها، سبک ها و مدل های رهبری در رویاروئی با این پیچیدگی های جهانی شدن اثربخش ترین می باشند و خواهند بود؟
مقالاتی که موضوعات اخیر بین المللی ای را که از چشم انداز اقتصاد بین الملل به سرعت در حال تغییر بر رهبری سازمانی تاثیر می گذارد ، شناسائی می کنند، در ادبیات تحقیق اولیه اشاره می شوند. سپس جمع آوری داده کیفی و فنون جمع آوری اسناد به عنوان تحلیل محتوای متداول(Hsieh and Shannon,2005)، برای ادبیات مربوط به رهبری ، مدیریت، توسعه سازمانی و مدیریت منابع انسانی بکار گرفته شد. زمانی که اطلاعات مفهومی تحلیل شد، تصمیمات تفسیری برای موضوعات و بینش های ناشی از موارد مشابه در یافته های ادبیات تحقیق اتخاذ شد.
مشخص شده است که سه موضوع اصلی بهم پیوسته اخلاقیات جهانی، سرعت جهانی[3] و ریسک جهانی- به شدت بیانگر پیچیدگی هائی هستند که سازمان ها و رهبرانشان طی اواخر دهه قرن بیست و یکم در قالب بحران های بزرگ اقتصادی و سیاسی مانند بحران آسیائی، CFGوArab Spring با آن مواجه شده اند.(Beets,2005;Piotrowski,2010;Zimmermann et al,2008) تحلیل محتوای بیشتر ادبیات، تعدادی از ابعاد فرعی را نمایان ساخت که بر این 3 موضوع کلیدی تاکید می کند.
 
 
 
قسمت بعدی، این سه موضوع مرتبط با رهبری قرن بیست و یکم را بررسی می کند:
1.      اخلاقیات جهانی؛
2.      سرعت جهانی؛ و
3.      ریسک جهانی.
مهارت ها، شایستگی ها و مدل های مناسب رهبری که اثربخشی رهبری را در رویاروئی با این موضوعات و ابعاد فرعی افزایش می دهد، نیز بررسی می شود.
3-   نتایج چشم انداز اقتصادی جهانی به سرعت در حال تغییر
3.1 اخلاقیات جهانی
ادغام ها و مالکیت های میان مرزی، فناوری های اطلاعات جهانی، سرمایه داری بازار آزاد(Ralston et al,2008;Wang et al,2011) و همگرائی نرم ایده های مدیریتی و اقتصادی منجر به رشد سریع در اقتصاد های در حال ظهور و انتقالی می شود. (Beets,2005;Ralston et al,2008;Warner,2002) . متاسفانه، پیوند دو نوع[4] اقتصاد نیز منجر به افزایش فساد و رشوه خواری، به ویژه در جائی که فساد، یک هنجار ملی شایع است و ملت ها فاقد منابع قانونی برای الزام رفتار اخلاقی تجاری یا قبول حقوق انسانی هستند، می شود. (Beets,2005) . با این وجود، Useem et al,(2005) بیان می کند که فساد، بیشتر از خصوصیات و ساختار موسسه ای و شرایط اقتصادی در حال ظهور فرهنگ ملی یک کشور در حال توسعه و اقدامات کسب و کارهای بین المللی ای که در بازار اقتصادی در حال ظهور مشغول هستند و جائی که به تخطی از رویه های استاندارد عملیاتی بها داده می شود و به شدت به عنوان یک فن، پذیرفته شده است، ناشی می شود. در شدیدترین حالت شان، روش های غیراخلاقی و فساد، شکوفائی بین المللی، توسعه اجتماعی و رشد قانونی کسب وکار را محدود می کند.(Rodriguez et al,2005) . رهبران سیاسی که از اختیارشان برای دستاورد شخصی استفاده می کنند، و رهبران سازمان های غیر دولتی از فساد مستثنی نیستند. در حقیقت، اغلب فساد در کشورهای درحال توسعه با مدیریت ضعیف و روش های تطبیق[5] مرتبط می شود.(Maria and Arenas,2009) .در چنین کشورهائی، فقر به شدت منجر به شکل هایی از رفتار پیش بینی شده توسط تئوری اسناد می شود: به عبارت دیگر، رفتار با غرایز بقا مورد تاکید قرار می گیرد تا پیامدهای مبتنی بر اخلاق.(Beets,2005). فعالیت های فاسد به طور پیوسته این فقر را تشدید می کنند، جمعیت های در حال ظهور آسیب پذیر را از منابع قانونی شان محروم می کنند، بی ثباتی سیاسی را تعمیم می دهند و زیان محیطی را بدتر می کند.(Beets,2005) . این مسئله به ویژه ، در جائی که سازمان ها در مناطق جهانی متعدد عمل می کنند و موارد مربوط به تناسب فرهنگ پیچیده درکنار هم قرار می گیرند، مطرح است. (Ralstonet al,2008) . برای برخی از سازمان ها، چشم پوشی از فعالیت های فاسد به زیان سازمانی جبران ناپذیر و لطمه به شهرت رهبری انجامیده است.(Lloyd-Walker and Walker,2011).
     شایستگی های رهبری موفق در رابطه با این موارد توسط رهبران کسب وکار اقصادی بازار اعتباری ( و سیاستمداران)که عوامل مسئولیت اجتماعی شرکتی (CSR) را در نظر می گیرند، از اصول اخلاقی در مبادلات تجاری استفاده می کنند و دیدگاه استراتژیک بلندمدت تری را پیش می گیرند، آشکار گردید.(Gugler and Shi,2009) . رهبران اقتصادهای در حال توسعه و گذار نیز بر مزایا ی محیطی، اخلاقی و تجاری برای CSR تاکید می کنند و زمانی که به منظور افزایش مزیت رقابتی شان در اقتصادهای بازار اعتباری عملیات بین المللی را  انجام می دهند به روندگذاران (تنظیم کننده های گرایش) تبدیل می شوند (Gugler and shi,2009) . روند دیگر، کسب وکار ها هستند ، هم جهانی و هم داخلی، که از فلسفه حسابداری خط زیر سه برابر[6] - مالی، محیطی و اجتماعی استفاده می کنند.(Lloyd- Walker and Walker,2011) . این استراتژی ها نه تنها برای کاهش فعالیت های فاسد و  لطمه به شهرت برند ، بلکه برای افزایش رقابت های جهانی، بقا و سوددهی سازمانی بلند مدت به طریقی پیش گستر و اخلاقی استفاده می شوند.(House et al,2002).
3.2 سرعت جهانی
نرخ یا سرعت تغییر در نتیجه ی جهانی شدن بیسایقه است و برخی تنش های در حال ظهور را اعم از کاهش پایداری محیطی، موارد مربوط به محرمانه بودن شخصی و امنیت ملی، و ریسک های مدیریتی مرتبط با هماهنگی و کنترل تیم های مجازی را خلق می کند.(Li et al,2011) .
کشورها و جوامع) به ویژه در اقتصادهای گذار و در حال ظهور) که انگیزه ی قطعی برای سود اقتصادی را تجربه می کنند با خطرات کاهش پایداری محیط به سرعت در حال تغییر رو به رو می شوند.(Karp and Helgo,2009). این خطرات، کمبودهای فراساختاری در غذا،آب، انرژی، سلامتی، حمل و نقل، و توسعه پایدار شهری را شامل می شود.(Tatoglu and Demirbag,2008) ، خطراتی که می توانند در زمان بحران های جهانی دوبرابر مضرتر باشند(برای مثال، بلایای طبیعی و تروریسم). علاوه براین، افزایش ناآرامی در فرسایش محیطی تقاضاهای اثربخشی صنایعی مانند کشاورزی و ماهیگیری را، بویژه در آن کشور هائی که رفاه اقتصادی شان عمدتا به تجارت اولیه بستگی دارد، تشدید کرده است. (Li et al,2011)
سازمان هائی که رشد سریع بین المللی و رقابت را تجربه می کنند نیز به برقراری تعادل بین تنش های کنترل جهانی و هماهنگی، با پاسخگوئی محلی و تسهیم دانش نیاز دارند.(Dowling et al,2008). هماهنگی و کنترل از طریق فناوری های مدیریت دانش که خیلی سریعتر از دارائی فکری مناسب و محافظت های قانونی ظاهر می شوند، سوالاتی را درباره ی محرمانه بودن جزئیات شخصی، مالکیت دارائی فکری، و امنیت سازمانی و ملی بر می انگیزد(Griffith et al,2008).
در همان زمان، سازمان ها در می یابند که پایداری بلندمدت کسب و کار به شدت به استخدام استراتژیک و حفظ نوآوری به طور جهانی ، متفکران خلاق و غیر معمول، به ویژه در یک محیط مواجه با کمبود مهارت های جهانی (Lloyd-Walker and Walker,2011) و اشکال جدید وابستگی متقابل، رهبری جمعی و مشارکتی بستگی دارد.(Doz and Kosonen,2007) . با این وجود، این مسئله با تنش دیگری که از سرعت بی نظیر تغییر جهانی ناشی می شود نیز مورد تاکید قرار می گیرد: نیاز به تعامل مجازی و همکاری- با توجه به وسعت زمان و واحدهای کسب و کار ی که از نظر جغرافیائی پراکنده شده اند- بین اعضای تیم با استفاده از فناوری ارتباطات کامپیوتری (Jenster and Steiler,2011) . وجود این فناوری های ارتباطی مجازی مانند ایمیل، اسکایپ، کنفرانس ویدئویی و پیغام گیری فوری (Brake,2006;Zimmermann et al,2008) ، چالش های رهبری اعم از دسترسی عملیاتی 24 ساعته( Jenster and Steiler,2011) و مدیریت محترمانه ی تنوع فرهنگی و زبانی را موجب می شود.(Li et al,2011) . مهارت های رهبری اثربخش در دوران تغییر سریع شامل توانائی حفظ مدیریت انفرادی[7] دقیق ( اغلب از طریق تماس چهره به چهره کافی) کارمندان مجازی می شود. این مسئله از حس جداکننده ی فقدان ارتباط (Jenster and Steiler,2011;Li et al,2011) و ابهام ارتباطات ، همانطور که در ابهامات موجود در ایمیل یا دیگر پیغام های نوشتاری دیده می شود، بدون منفعت افزوده اختیار وکلیدهای بصری اجتناب می کند.(Zimmermann et al,2005) این مسئله به ویژه در جائی اهمیت دارد که عضویت در تیم مجازی در حال رشد است و به طور مداوم تغییر می کند یا از نظر فرهنگی بسیار متنوع است.(Brake,2006)
3.3 ریسک جهانی
ریسک های جهانی متنوع هستند و می توانند: مالی گرا، مثل بحران های مالی(Li et al,2011) ؛ مرتبط با امنیت(مثل تروریسم و امنیت سایبر)(Kondrasuk et al, 2005) ؛ بلایای طبیعی ، برای مثال ، گردباد، سونامی،آتش سوزی و زلزله ها(Piotrowski,2010;Waugh and Streib,2006)؛ و مرتبط با بهداشت مثل SARS و H1N1 مسری، باشند.
این ریسک های جهانی می توانند پیامدهای فراگیر و حتی فاجعه آفرین داشته باشند.(Li and Tallman,2006) . بیماری های مسری اخیر و بلایای طبیعی، " نامنظم بودن" پاسخ های مشارکتی را به چنین بحران هائی اساسا با توجه به سلسله مراتب های مبهم رهبری درکنترل و تصمیم گیری برجسته کرده است.(Piotrowski,2010) علاوه براین، مشکلات از مسئولیت های مشترک رهبر، هماهنگی میانجی گری و استراتژی ها (O’Dempsey,2009) و برنامه های مدیریت اضطراری نامتناسب و آمادگی بلایا ناشی می شود.(Waugh and Streib,2006) تروریسم جهانی در مواقع عدم اطمینان و در مناطق چندگانه رخ می دهد، پیش بینی اش دشوار است و اغلب به حدس و گمان های دانشی رهبران درباره ی اینکه حملات تروریست در کجا رخ می دهد، تروریست ها چه کسانی هستند و اهدافشان چیست، ملاحظات فرهنگی اشکال مختلف تروریسم، و مکانیزم های پاسخگوئی مناسب در مواجهه با حمله تروریست بستگی دارد.(Kondrasuk et al,2005)
رهبران باید تصمیمات قاطعی در رویاروئی با مخالفت جهانی بگیرند و ضروری است کسب و کار برون مرزی و رویکردهای رهبری ریسک، نوآورانه و پیش گستر باشند.(Useem et al,2005;Wang et al,2011) .
4-   کاربردهائی برای مدیران
به طور خلاصه، تاثیرات مخالف جهانی سازی می تواند سلامت، رفاه و امنیت اجتماعی، سیاسی، سازمانی و فرهنگی را تهدید کند.(Li and Tallman,2006) . بنابراین ضروری است مدیران تاثیرات مخرب و متقابل موضوعات جهانی سازی را بدانند و روش های اثربخش مواجهه با این موضوعات را شناسائی کنند.
4.1- اخلاقیات جهانی
با توجه به این موضوعات چندگانه در هم پیچیده ، چه نوع مهارت و مدل های رهبری از ادبیات موجود قابل دستیابی است؟ و کدامیک برای مدیران در مبارزه با فساد و حمایت از مسئولیت اجتماعی مناسب است؟اول، توجه همدردانه برای رفاه کارمندان، اجتماع و محیط نیازمند تاکید بر نظارت هوشمندانه سازمانی و منابع ملی است که دارای تنظیمات مبهم، تحت فشار و پیچیده می باشد. (Li et al,2011;Useem et al,2005) چنین نظارتی نیز باید با راه حل های by partisan برای موضوعات اجتماعی اقتصادی ( به ویژه گروه های جمعیتی ارزشمند) مبتنی بر مشارکت های تعاونی اخلاقی (Maria and Arenas,2009)، و ایجاد اعتماد برای ایفای اهداف و بینش مشترک حمایت شود(Cho and Tian,2011). مدیران باید به دنبال نظارت هوشمند به عنوان هدفی مرتبط و بلندمدت باشند ، به ویژه زمانی که، در کل، تصمیمات سیاسی کوتاه مدت اغلب بر روشی که کسب وکار اجرا و مدیریت می شود، تاکید می کنند.
دوم، رفتار اخلاقی رهبران می تواند در کاهش فساد، حیاتی بوده و قابلیت دسترسی گسترده داشته باشد.(Pirola-Merlo,2009) حتی بیشتر از سیاست های سازمانی، قوانین ملی یا رویه های تطبیقی اخلاقی که بر تلاش های ضد فساد تاکید می کند. (Beets,2005)) . رهبران با اخلاق و اصیل قادر به پیشرفت سازمان، اقتصادها هستند و بنابراین زمانی که کسب و کار و راهکارهای اخلاقی را بکار می برند و با روش های نوآورانه و خلاق با تنوع فرهنگی برخورد می کنند، معیشت هم بهبود می یابد.(Li et al,2011) راهکار و فرآیند رهبری اصیل (Avolio and Gardner,2005) " امید، اعتماد و احساسات مثبت" را به تدریج به پیروان می فهمانند و روابط معناداری را با ذینفعان توسعه می دهند.(Lloyd-Walker and Walker,2011,p.387) علاوه بر این، اثرات رهبری سیاسی و موثق سازمانی، افراد را برای توسعه ارزش های متوجه دیگران( دیگران محور)، اعم از عدالت اجتماعی (Avolio and Gardner,2005) ، ایجاد ظرفیت تغییر فردی، و افزایش رفاه و بهره وری توانمندمی سازد.(Lloyd-Walker and Walker,2011.)
Javidan et al(2006) معتقدند سومین کلید جهت اجتناب از فساد درک این است که کدام یک از ابعاد فرهنگی با روابط بین الملل دارای بالاترین همگرائی است. Li et al (2011,p.3) نیز رهبری جهانی اثربخش را مشتمل بر خصوصیاتی چون هوش فرهنگی، تفکر آزاد(باز)، شکیبائی و تطبیق پذیری می دانند. بنابراین هوش فرهنگی در حال توسعه، منجر به درک فلسفه های برانگیزاننده ی نهادی و فرهنگی و گرایش به فساد (Beeta,2005) و اثربخشی و پایداری سبک های رهبری خاص (برای مثال، رهبری مشارکتی) که از یک فرهنگ به فرهنگ دیگر حرکت می کنند، می شود.(Scandura and Dorfman,2004) چنین شایستگی های رهبری میان فرهنگی، رهبران را قادر می سازد تا به طور اخلاقی به تقاضاهای محیطی فاسد پاسخ دهند(Bueno et al,2004)؛ پرسش هایی که Bledow et al (2011) بدان اشاره کردند باید پیش گستر، منعطف، نوآورانه و از نظر مفهومی مناسب باشند.
چهارم، Useem et al(2005) از برنامه های توسعه رهبری مبتنی بر اقدام یا یادگیری در محل که در مقیاس جهانی به عنوان وسیله ای برای توسعه شایستگی رهبری مسئولیت اجتماعی که نوعی خود اندیشی محسوب می شوند و تشویق ظرفیت سازی جامعه و توسعه انسانی بلند مدت، حمایت می کند. با این وجود، باید توجه شود که محققانی چون Li et al(2011,p.8) هشدار می دهند که در حال حاضر تحقیق کافی درباره ی " معیارهای مناسب جهت ارزیابی اثربخشی" برنامه های رهبری جهانی وجود ندارد.
بنابراین، در رویاروئی با فساد و رشوه خواری، به نظر می رسد رهبرانی که در احاطه یک نقطه نظر مرکزی رهبری قرار دارند و آنهائی که از یک دیدگاه جهانی براهداف و استراتژی های سازمانی تاکید می کنند(Dewling et al,2008) بیشتر قادر به حفظ مشروعیت داخلی و خارجی می باشند، و از نظر مسئولیت اجتماعی جهانی ( و شرکتی) در جایگاه بهتری قرار دارند.(Rodriguez et al,2005) به طور خلاصه، تلاش های نوع دوستانه سازمانی و سیاسی، که با خلق ارزش قابل اندازه گیری ترکیب شده و از طریق یک مدل کسب و کار مسئولیت اجتماعی بیان شده اند، خطوط پائینی را بهبود خواهند بخشید و اعتماد ذینفعان متعدد را جلب می کند.(Doz and Kosonen,2007;Li et al,2011) 
4.2 سرعت جهانی
می توان گفت در بازار جهانی به سرعت در حال تغییر،" اداره افراد درشرایط بی نظمی، عدم اطمینان، و پیچیدگی ، به چالش مهم همه ی سازمان ها ، تبدیل شده است"(Karp and Helgo,2009,p.81) ، که نیاز به خصیصه های رهبری مشارکتی که مرکب از کیفیت های اجتماعی، شایستگی های فنی می باشد (Zimmermann et al,2008) و مکالمه صادقانه، قابل اطمینان و خود ارزش را ایجاد می کنند. (Casimir et al,2006) موضوع دیگری که ضرورت دارد خوداندیشی شخص رهبر به عنوان الگوی نقش برای ارزش ها و رفتار های سازمانی است به مانند توانائی مدیریت نگرانی های عدم اطمینان شخصی (Karp and Helgo,2009;Li et al,2011). Doz and Kosonen(2007) بیان می کنند رهبران در شرایط به سرعت در حال تغییر و عدم اطمینان باید "جمع کننده کلی[8]" مجربی باشد یعنی کسی که دیگران را برای اینکه به طور جمعی مسئول تصمیم گیری و تغییر رهبری باشند، ترغیب کند.علاوه بر این Karp and Helgo(2009) اضافه می کنند که کنترل منعطف و مدیریت خرد تغییر ، مدل های ذهنی سازمانی را به چالش می کشد و باعث ظهور خصیصه های استقلالی و شکل های مثبت تر ارتباط می شود.
با این وجود، به نظر می رسد مدلی که تاحدی در میان فرهنگ ها جهانی می باشد و برای موقعیت های پیچیده و تغییر مناسب است، مدل رهبری تحولی و ارزشی است اگرچه زمینه های فرهنگی اینکه چگونه رفتار رهبری نمایش داده و دریافت می شود را تعدیل می کند.Scandura and Dorfman,2004) (Bass,1997;. در حقیقت، به نظر می رسد رهبری متواضعانه، اصیل، اخلاقی، تحولی، نوآورانه، دو سو توان(ذوالیمین) ، تفکر مرکزی جهانی و تصمیم گیری قاطع، پدیده ای جهانی در میان فرهنگ هائی است که در رویاروئی با پیچیدگی جهانی، اثربخش هستند.(Bledow wt al,2011;Wang et al,2011) از طرف دیگر، مطالعات اخیر نیز نشان داده اند هر دو نوع رهبری تحولی و تبادلی برای اثربخشی و انسجام تیم های مجازی جهانی (Jenster and Steiler,2011) که ترکیبی از رویکردهای رهبری وظیفه گرائی( یا تبادلی) و رابطه گرائی ( ایجاد اجتماع به طورالهامی از طریق هوش فرهنگی و بکارگیری هنجارهای مشترک و مدل های ذهنی) می باشند اساسی هستند. (Zimmerman et al,2008) . رفتارهای رهبری وظیفه گرا،با تشویق استقلال و مباحثه بین اعضای تیم به منظور تعریف وظایف و حل مسئله (Lloyd-Walker and Walker,2011.)، ارائه هدفگذاری ساختاریافته و تشویق تسهیم دانش(Zimmerman et al,2008) و شفاف سازی فرضیات فرهنگی متضمن کلمات(Brake,2006) اطمینان عضویت را بیشتر توسعه می دهد(Casimir et al,2006) . رفتارهای رهبری رابطه گرا، میان شخصی و جامع هستند و بر نگرش های رهبری ای چون " دلسوزی"[9] ( مراقبت فردی، ملاحظه و همدردی) و " اشتیاق شدید"[10] ( بکارگیری رفتارهای الهامی جهت افزایش مشارکت اعضای تیم، ایجاد رابطه و ارزش های مشترک) تکیه دارندetal,2011,p.5).(Li رهبرانی که این رفتارها بکار می گیرند بیشتر احتمال دارد برای تطبیق با الزامات تغییر به سازمان هاشان کمک کنند.
4.3 ریسک جهانی
بدون شک، معناسازی شجاعانه طی بحران های جهانی ای چون بلایای طبیعی، تروریسم یا بیماری های واگیردار، یکی از نقش های حیاتی رهبری می باشد(Jpson,2009) همانطور که برای تصمیم گیری اثربخش تلاش می کند، این تصمیم گیری محتمل ترین انتخاب ها و تخصیص منابع را برای رویاروئی با بحران ها به منظور کاهش ریسک بررسی می کند.(Piotrowski,2010). تاثیر تصمیمات رهبری می تواند پیامدهای عمیقی برای افراد، سازمان ها و اجتماع وسیع تر داشته باشد(Useem et al,2005). اما در واقع، توانائی تصمیم گیری ژرف، باید به عنوان یکی از پیش شرط های رهبری، خیلی قبل تر از اینکه بحران ها و ریسک جهانی رخ دهد، در نظر گرفته شود(Useem et al,2005). این مسئله یکی از مهارت های رهبری است که به تدریج در پاسخ به رایزنی و تاثیر توانمندسازی و مطلع ساختن دیگران(Wang et al,2011) و قدرتمندسازی چالش های صریح و مستقیم برای نگرش های رهبری(Doz and Kosonen,2007) به مانند برنامه های توسعه رهبری (Useem et al,2005) و از طریق نظارت و رهبری عملیات قوی آموخته می شود(Li et al,2011) . بنابراین برای ایجاد مهارت های مدیریت ریسک جهانی رهبران، برنامه های توسعه رهبری باید بر پایه یادگیری اقدام باشد که بسیار واضح است و تصمیم گیری اخلاقی، زیرکانه، آگاه و سلیم را تحت شرایط بسیار دشوار می طلبد (Backus et al,2010).
به طور غیر پیش بینانه نیز نیازمند راه حل های نواورانه و مدیریت حساس هنجارهای فرهنگی متعارض است.(Bathurst and Monin,2010). ویژگی های رهبری ای که Bledow et al(2011,p.65) برای رهبری بحران بیان داشتند عبارتند از " احساس و درک، تطبیق، تغییرپذیری، آزمایش، آگاهی فرهنگی ... و تمایل به غافلگیری با پیچیدگی" . Useem et al(2005,p.474) ویژگی های " آمادگی، قابلیت تحرک (افراد و منابع)، تفکر استرتژیک ( کسب و تحلیل اطلاعات) ، توانائی اجرا(برنامه ریزی)، عدم خودخواهی فردی( برای هدف جمعی) و اختیار صریح" را فهرست کردند. با این وجود، ذکر این نکته جالب توجه است که Selter(2002) دریافت توصیف های خصوصیات فردی رهبری برای اثربخشی رهبری واقعی به قدر کافی پیش بینی کننده نمی باشد و اینکه رهبری با عوامل وضعیتی و مفهومی تعدیل می شود و می تواند بر تصمیمات رهبری و رهبران با درجات متفاوت تاثیر بگذارد. Useem et al(2005) هم چنین فهرست نگرش رهبری ای را با احتیاط ایجاد کرد که بیان می کند اختصاص صفات به تنهائی ، زمانی که به توانائی تصمیم گیری رهبری در شرایط خطر اشاره می کند، می تواند گمراه کننده باشد.
در کل به نظر می رسد رهبری " به عنوان یک سیستم" در شرایط متلاطم و ناسازگار، اثربخش ترین است(DeChurch et al,2011). بنابراین رهبران کسب و کار باید نسبت به تعامل فرایندهای رهبری که در تمامی سطوح یک سازمان به مانند مرزهای برون سازمانی رخ می دهد آگاه بوده و آن را محترم بشمارند (Bathurst and Monin,2010; DeChurch et al,2010). علاوه براین رهبران باید به شبکه سازی و مرزگستری در خارج از سیستم خود بپردازند تا قادر به خلق تصاویری صحیح از تهدیداتشان و توسعه گره های معنادار ای باشند که می تواند به آسانی در صورت نیاز هماهنگ شود (DeChurch et al,2011).
5-   مدل مفهومی: کاربرد در تئوری و عمل
شکل 1 مدل مفهومی برای این مطالعه را نشان می دهد، که موضوعات کلیدی ( اخلاقیات جهانی، سرعت جهانی و ریسک جهانی) و ابعاد فرعی مرتبط شان را شامل می شود. این مدل حالتی را نشان می دهد که هر یک از این 3 موضوع اصلی با هم وابستگی متقابل دارند( در رئوس مثلث به صورت موجودیت هائی مستقل مشخص شده است اما هر کدام همچنان بخشی از بدنه بزرگتر مثلث هستند). این مدل همچنین این موضوع را که چگونه هر یک از موضوعات اصلی، موضوعات دیگر را برجسته می سازد، تشریح می کند همانطور که رئوس می توانند به طور مشابه از یک زاویه جدید و بهم پیوسته تر بر یکدیگر بیفتند.
علاوه براین مدل نشان می دهد چگونه توانمندی ها، مهارت ها و شایستگی های جهانی رهبری مورد تاکید در این بررسی، نسبت به هر یک از موضوعات اصلی حالت محوری دارند و هم چنین می توانند به طور کل یا "متمایل[11]" به هر راس به منظور بررسی فایده شان برای هر موضوع در نظر گرفته شوند.
6-   کاربردهای تحقیق
همانطورکه در شکل 1 نشان داده شده است، مدل مفهومی این مطالعه مسایل اخیر مرتبط با رهبری جهانی، موضوعات و شایستگی ها را نشان می دهد، و می توانند ابزار عملیاتی مفیدی برای کمک به مدیران و رهبران در جهت تطبیق با الزامات اخیر اجتماعی، اقتصادی، محیطی و سیاسی باشد. با این وجود، مدل در پیش بینی روندها و نیازهای آینده رهبری در حوزه های اخلاقیات جهانی، سرعت جهانی و ریسک جهانی محدودیت دارد.
6.1 اخلاقیات جهانی
تحقیقات زیر درباره ی رهبری قرن بیست و یکم به عنوان راهکار میان فرهنگی و اخلاقی تضمین می شود:
·       مطالعات طولی موسسات "بهترین راهکار"[12] با تمرکز ویژه بر تاثیرات کلی شان بر اقتصاد های انتقالی که در هر دو نوع اقتصاد درحال توسعه و گذار کار می کنند؛ حدی که تا بدان این سازمان ها، کسب و کار را به مانند بررسی کارائی و ارزش هر یک از مشارکت های bi partisan  که در آن شرکت دارند، به طور اخلاقی انجام می دهند.
·       بررسی رهبری اخلاقی در راهکارهای کسب و کار از چند دیدگاه ( برای مثال از دیدگاه های فلسفی، روان شناسی و اجتماعی)، به ویژه با توجه به اینکه رهبری ارشد در کسب و کار های بزرگ به کوتاه مدت بودن و نرخ های بازده بالا تمایل دارد . علاوه بر این، تاثیر " رهبری بلند مدت" (یعنی یک فرد یا تیم رهبری بیش از 3 سال مشغول باشند) بر مسایل اخیر اخلاقی یک شرکت جهانی در برابر رهبری کوتاه مدت به توجه مبتنی بر تحقیق نیاز دارد.
·       سندی که نشان می دهد رهبری اخلاقی/اصیل به یک "سقف شیشه ای" در حیطه ای که به پله های بالاتر تصمیم گیری می رسد، دست می یابد.
·       بررسی حدی که تا بدان قوانین قانونی و تطبیق واقعا کار می کنند.
·       بررسی اینکه آیا یک اقتصاد گذار می تواند برای سرمایه داری بازار آزاد آماده شود یا خیر.
·       تصدیق این فرضیه که همگرائی فرهنگی به عنوان یک موضوع عمده در کسب و کار بین الملل دیده می شود اگر چه تخصیص بودجه به آموزش و توسعه در این حوزه ناچیز است.
·       مطالعات طولی کارمندان جهانی و خلق معیار قابل اندازه گیری و معتبر در برنامه های توسعه رهبری جهانی برای بررسی آثار تاثیرات بلندمدت ( روان شناسی، اجتماعی، میان شخصی) استقرار مجدد کارکنان در خارج از کشور ها در تلاش برای توسعه درک جهانی ؛ حدی که تا بدان استقرارهای مجدد باعث می شود کارمندان جهانی فاقد یک بنیاد مستحکم باشند و بنابراین کارمندان را نسبت به راهکارهای فساد آگاه تر می کند.
6.2 سرعت جهانی
تحقیقات ذیل درباره ی رهبری در قرن بیست و یکم به عنوان یک راهکار انتقالی و استراتزیک جهانی در رویاروئی با محیط ها و راهکار های به سرعت در حال تغییر تضمین می شود:
·       حدی که راهکارهای رهبری میان فرهنگی بر برنامه های توسعه رهبری تاثیر دارد؛ یعنی برنامه های توسعه رهبری ای که راهکارهای مناسب میان فرهنگی را شامل می شود.
·       بررسی پیامدهای مجاورت راهکارهای کاری منعطف و چابک بر یک مقیاس جهانی با حفظ پاسخگوئی محلی و درک محلی نیاز های فرهنگی.
·       سندی برای نشان دادن اینکه کارمندان توسط مدیریت برای حل چالش هائی که تیم های مجازی و موضوعات جهانی مدیریت در کل با آن رو به رو شدند، توانمند می شوند.
·       برررسی حدی که کسب و کارها از هدف استراتژیک برای راهکارهای استخدام رهبری با تاکید ویژه براینکه : آیا رهبران کاملا ماهیت استراتژیک راهکارهای استخدام شان را می دانند، به ویژه در انتخاب مدیرانی با توانائی رهبری اثربخش اعضای تیم در حوزه های جهانی مجزا و آزمون این مفهوم که سازمان ها مقدار نا متناسبی از توجه را به استخدام سطوح مدیریت ارشد اختصاص می دهند زمانی که در حقیقت یک تمرکز استراتژیک باید برای کلیه کارکنان در کلیه سطوح سازمانی بکار گرفته و حفظ شود، استفاده می کنند
6.3 ریسک جهانی
 تحقیات ذیل درباره ی رهبری قرن بیست و یکم به عنوان فعالیتی پیش گستر و قاطع و پاسخی مناسب به ریسک جهانی تضمین می شود:
·       ارزیابی تناسب برنامه های توسعه رهبری مبتنی بر اقدام که برای مفاهیم و شرایط ویژه طراحی شده است.
·       بررسی حدی که تا بدان آزمون های روان سنجی و روان شناسی می توانند به تعیین اثر ، سیرت، اخلاقیات و اعتبار رهبران به ویژه در شرایط تقاضا کمک می کند.
·       علاوه براین، سندی که نشان می دهد تا بدان حد برنامه های توسعه رهبری به مدیران می آموزد: به توانائی کارمندان ارزش دهند و احترام بگذارند؛ توانمندسازی کارمندان برای مستقل شدن و عدم وابستگی در تفکر، بررسی مزیت گفتگو در هنگام رویاروئی با موضوعات دشوار، احاطه پیچیدگی و مواجهه با ابهام، توسعه خصیصه اخلاقی ؛ و
·       شناسائی تغییرات رفتاری موردنیاز، بطور فردی وسازمانی، در توسعه " رهبری به عنوان یک سیستم" همانطور که توسط DeChurch et al(2011) توصیه شد.
 
7-   نتیجه گیری
موضوعات و مسایل قابل ملاحظه ای که رهبران سازمانی طی دوران ابتدائی قرن بیست و یکم با آن مواجه می شوند مانند بحران های جهانی، چشم انداز اقتصادی به سرعت درحال تغییر، و سرعت شدید تغییر جهانی منجر به خلق وضع دشوار اخلاقی ، پیچیدگی و عدم قابلیت پیش بینی برای رهبران بین المللی قرن بیست ویکم می شود (Rodriguez et al,2005;Tatoglu and Demirbag,2008;Walker,2005). خواه به صورت داخلی یا بین المللی، سازمان ها با موانع خارجی به سرعت در حال تغییر( تقاضاهای مشتری، بازارهای غیرقابل پیش بینی، توسعه اقتصادهای جدید، اتحادهای استراتژیک دائما در حال تغییر، رشد و سودآوری پایدار) و موارد داخلی( کمبودهای مهارتی، حفظ استعداد، نیروی کار منعطف، توافق های ساختاری سازمانی) دست به گریبان هستند.(Wang et al,2011) بنابراین، حفظ سودآوری، امنیت و انعطاف سازمانی ، اجتماعی و ملی در شرایط بین الملل نامطمئن و متلاطم باید از اولویت های مهم برای رهبران بین الملل باشد.(Bledow et al,2011;Karp and Helgo,2009;Lloyd-Walker and Walker,2011; Rogers, 2011) . موضوع مرتبط دیگر این مفهوم است که رهبران سیاسی باید پارتیزان را کنار بگذارند و با رهبران کسب و کار و جامعه و اجتماعی برای ترغیب توسعه انسانی و ظرفیت سازی برای انعطاف در مواجهه با فساد، تنزل محیطی، و تهدیدات جهانی، به ویژه زمانی که هیچ نهاد منحصر به فرد ، الزام آور، سیاسی یا اقتصادی جهانی برای پاسخگو نگاهداشتن رهبران برای اقداماتشان وجود ندارد، همکاری کنند.(Walker,2006)
با این وجود، تلاش های کشف رویکرد رهبری مناسب و مرتبط با کلیه رهبران بین المللی به طور معمول با یک آرایش سردرگم از نقطه نظرات ناقص و مخالف، تعصبات فرهنگی در تفسیر و"تنوع گزینشی از رویکردها رهبری که ضرورت رهبری را تعریف می کند" مبهم شده است.(DeChurch et al,2010,p.1071) علاوه بر این، این رویکردها اغلب بر اساس یک رویکرد مسلط غربی، سازندگی کرائی اجتماعی انگلوساکسون که بر رهبری ،که بیشتر از افراد بهره مند می شود تا مدل های رهبری به عنوان" فرآیند" ، متمرکز می شود، می باشد. (Jepson,2009)
مدل مفهومی ارائه شده در این مقاله به دنبال ساده سازی و انسجام بیشتر این تحقیق با تمرکز بر 3 مورد کلیدی جهانی که از محیط اقتصادی به سرعت در حال تغییر جهانی نشات می گیرد و مهارت ها، شایستگی ها و مدل های رهبری "بهترین راهکار" را که برای مواجهه اثربخش با این 3 مورد هسته ای قابل استفاده است، به طور جزئی بیان می کند، می باشد. توجه به این مهارت های " بهترین راهکار" باید رهبران کسب و کار را قادر سازد تا از آنچه Wang et al(2011) به عنوان قابلیت های پیچیده و تخصصی رهبری پیشنهاد می کند، استفاده کند. این همان قابلیت هائی است که باید به طور پیش گستر استراتژی شرکت را با یک مدل کسب و کار مسئولیت اجتماعی پر نفوذ که پیامدهای بلندمدت، انبوهی از ذینفعان ( نه فقط سهامداران)، و زیان های فساد و رشوه خواری را برجسته می سازد.(Li et al,2011;Lloyd-Walker and Walker,2011; Useem et al,2005) امید می رود که چنین جریان اقدامی به سوی اجتناب از رخداد مجدد بلایای جهانی که به نظر می رسد با افزایش وقوع و ارتفاع سطوح تهدید جاری ظاهر می شود، حرکت کند.
موارد
تیم های مجازی
فراساختار
پایداری
تغییر شرایط
محرمانه بودن داده
سرعت جهانی
تصمیم گیرندگان قاطع
نظارت هوشمند
میان فرهنگی استرتژیک جهانی
تغییر پذیری
نوآوری
پیش گستری
 
موارد 
تروریست
 بیماری واگیردار
بلاایای طبیعی
بحران های مالی
ریسک جهانی
 
 
مهارت ها/مدل های رهبری
اخلاقیات
بصیرت
اصالت
همدردی
 
موارد
CSR
رشوه
فساد
اخلاقیات جهانی
 
 


[1] Transitional and Emerging economic
[2] Cross-boundary
[3] Global tempo
[4] Cross fertilisation
[5] compliance
[6] Triple bottom line
[7] indivisualised
[8] All rounder
[9] compassion
[10] passion
[11] turned
[12] Best practice corporation




:: موضوعات مرتبط: خلاصه كتاب و جزوه هاي كارشناسي ،كارشناسي ارشد , ,
:: برچسب‌ها: مقاله رهبری در قرن بیست و یکم , ضرورت های بین المللی , فرشيد آزاده , Farshid Azadeh ,
:: بازدید از این مطلب : 613
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 خرداد 1394 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: